Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 80% în ultimul an. Cine este în spatele raliului?

Acţiunile Băncii Transilvania au urcat cu 80% în...

Autor: Roxana Pricop

17.06.2014, 00:06 2068

Titlurile Băncii Transilvania (TLV), cea mai mare instituţie de credit cu capital românesc, au crescut cu aproape 80% în ultimul an. Schimbările din acţionariat şi rezultatele financiare au alimentat avansul acţiunilor.

Brokerii şi analiştii pun creşterea specta­cu­loa­să raportată de acţiunile TLV pe seama schim­bărilor intervenite în acţionariatul băncii, prin vânzarea unui pachet de 10% din acţiuni de către Bank of Cyprus către SIF-uri în luna aprilie, dar şi a rezultatelor financiare bune pe care banca le-a raportat în 2013 şi în primul trimestru al acestui an. Banca a încheiat primul trimestru cu un profit net de 103,4 milioane de lei, acesta fiind cel mai bun început de an din istoria băncii.

„Două motoare sunt cele care alimentează creşterea acţiu­ni­lor: modificarea structurii acţio­naria­tului prin achiziţiile de ac­ţiuni făcute de SIF-uri şi re­zul­tatele financiare ale băncii. În lumina acestor doi factori, banca este recompensată de investitori cu o cotaţie bună pe bursă“, a spus Alin Brendea, directorul general ad­junct al firmei de brokeraj Prime Transaction.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Acţiunile băncii se tranzacţionau la un preţ de 1,861 lei în şedinţa de ieri, referinţă la care avansul raportat de acţiunile băncii faţă de începutul anului ajunge la 27%. Capitalizarea bursieră a băncii este de 4,16 miliarde de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO