Burse - Fonduri mutuale
Acţiunile Bittnet, la maximul de la listarea din 2015 încoace. Un singur investitor a tranzacţionat luni acţiuni de 772.000 de lei şi a urcat rulajul la 1,8 mil. lei, maximul din ianuarie 2019
Acţiunile Bittnet Systems (BNET), prima companie din IT listată la Bucureşti, s-au tranzacţionat luni la maximul de la listarea din 2015 încoace şi au fost totodată cele mai căutate de investitorii de pe segmentul alternativ AeRO, ba chiar au strâns rulaje mai mari decât companii precum Digi, Alro, Petrom şi Sphera la un loc.
Acţiunile BNET au înregistrat luni la închiderea şedinţei de tranzacţionare o creştere de 8,33%, la 3,38 lei pe acţiune, evoluţie determinată de tranzacţii în valoare de 1,8 mil. lei, maximul de la mijlocul lunii ianuarie 2019, când au fost înregistrate şase tranzacţii cu acţiuni în valoare de 8 mil. lei. Compania a închis astfel luni la o valoare de piaţă de 187 mil. lei.
Astfel, de la începutul anului, acţiunile BNET au un avans de 165,8%, pe un rulaj de 18,6 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 18,4% în aceeaşi perioadă.
Bitnet Systems se tranzacţionează pe sistemul alternativ AeRO de la BVB. Trecerea la tranzacţionare pe piaţa principală se aşteaptă să aibă loc la finalul lunii septembrie sau la începutul lui octombrie. Fraţii Logofătu au anunţat deja că aşteaptă propuneri de membri pentru consiliul de administraţie.
Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 34% din capitalul social al emitentului, iar Căpăţînă-Groşanu Răzvan are o participaţie de 12,3%, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber.
-
Start-up-ul FintechOS ia bani pentru expansiune şi de la fondul care a descoperit UiPath
-
Poziţia externă a României se vulnerabilizează: deficitul comercial, în urcare la 10 luni cu 18%, până la 14 mld. euro. Când vine corecţia?
-
Urmează conferinţa ZF Energie 2019. Cum relansăm investiţiile şi cât de bine pregătită energetic este România pentru o nouă iarnă?
-
Încă o lună în care România a pierdut 3.000 de oameni. Ce politici trebuie să adopte România pentru a stopa declinul demografic? Sociologii: Avem nevoie de studii, să ştim de ce tinerii iau decizia de a nu face copii sau de ce pleacă în străinătate
-
Şerban, un grup de firme din agrobusiness din Oneşti, a luat o finanţare de 24 mil. lei de la OTP Bank, pentru dezvoltare. Grupul are peste 400 de angajaţi în judeţul Bacău, trei ferme, cinci băcănii şi peste 12.000 ha de culturi agricole
-
Adrian Vasilescu, BNR: Banii populaţiei strânşi în bănci nu pot fi lăsaţi în bătaia riscurilor
-
Afaceri de la zero. Arhitectul Ion Neculai a strâns un grup de antreprenori pentru a crea împreună proiectul educaţional Eematico. „Avem un business care are ceva de spus în ţară şi peste hotare“
-
Marian Pîrvu, acoperişurile Wetterbest: Investim 3,3 mil. euro pentru a muta toată producţia din Băicoi, Prahova, pe o singură platformă
-
Marg Franklin, preşedinte&CEO la CFA Institute: Criptomonedele pot aduce diversificarea activelor tradiţionale, dar există dovezi limitate privind rentabilitatea lor pe termen lung, iar volatilitatea lor indică un risc ridicat
-
IMM-urile angajează 66% din salariaţii din economie, plus 7% în ultimii cinci ani