Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Bittnet, la maximul de la listarea din 2015 încoace. Un singur investitor a tranzacţionat luni acţiuni de 772.000 de lei şi a urcat rulajul la 1,8 mil. lei, maximul din ianuarie 2019

​Acţiunile Bittnet, la maximul de la listarea din 2015...

Autor: Tibi Oprea , Liviu Popescu

24.06.2019, 18:17 790

Acţiunile Bittnet Systems (BNET), prima companie din IT listată la Bucureşti, s-au tranzacţionat luni la maximul de la listarea din 2015 încoace şi au fost totodată cele mai căutate de investitorii de pe segmentul alternativ AeRO, ba chiar au strâns rulaje mai mari decât companii precum Digi, Alro, Petrom şi Sphera la un loc.

Acţiunile BNET au înregistrat luni la închiderea şedinţei de tranzacţionare o creştere de 8,33%, la 3,38 lei pe acţiune, evoluţie determinată de tranzacţii în valoare de 1,8 mil. lei, maximul de la mijlocul lunii ianuarie 2019, când au fost înregistrate şase tranzacţii cu acţiuni în valoare de 8 mil. lei. Compania a închis astfel luni la o valoare de piaţă de 187 mil. lei.

Astfel, de la începutul anului, acţiunile BNET au un avans de 165,8%, pe un rulaj de 18,6 mil. lei. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 18,4% în aceeaşi perioadă.

Bitnet Systems se tranzacţionează pe sistemul alternativ AeRO de la BVB. Trecerea la tranzacţionare pe piaţa principală se aşteaptă să aibă loc la finalul lunii septembrie sau la începutul lui octombrie. Fraţii Logofătu au anunţat deja că aşteaptă propuneri de membri pentru consiliul de administraţie.

Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 34% din capitalul social al emitentului, iar Căpăţînă-Groşanu Răzvan are o participaţie de 12,3%, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO