Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Bittnet Systems înregistrează vineri minus 41% după ce compania din IT a anunţat că va repartiza 55,2 milioane de acţiuni gratuite

Acţiunile Bittnet Systems înregistrează vineri minus...

Autor: Tibi Oprea

05.07.2019, 18:54 2128

Acţiunile Bittnet Systems (BNET), integrator local de soluţii IT&C şi furnizor de servicii de training şi prima companie din IT listată, s-au tranzacţionat vineri în scădere cu 41,27% înregistrând a doua şedinţă consecutivă pe minus după ce compania a emis şi înregistrat 55,2 milioane de acţiuni care vor fi distribuite cu titlu gratuit acţionarilor înregistraţi la 8 iulie 2019, repartizarea acestora făcându-se câte o acţiune gratuită pentru fiecare acţiune deţinută (1:1).

Joi, acţiunile Bittnet Systems au închis şedinţa de tranzacţionare în scădere cu 6,3%, la 2,94 lei pe acţiune.

Pe 26 iunie compania a anunţat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a eliberat certificatul de înregistrare a valorilor mobiliare ca urmare a finalizării operaţiunii de majorare a capitalului social prin capitalizarea profiturilor nete ale anilor anteriori şi a primelor de emisiune, conform hotărârii acţionarilor din 24 aprilie 2019.

De la începutul anului, acţiunile BNET se tranzacţionează în creştere cu 156,1% pe fondul unui rulaj de 26,6 mil. lei, compania ajungând astfel la 162,3 mil. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 20,7% în aceeaşi perioadă.

Mihai şi Cristian Logofătu, fondatorii companiei, deţin împreună 34% din capitalul social al emitentului, iar Răzvan Căpăţînă-Groşanu are o participaţie de 12,3%, restul de acţiuni fiind tranzacţionate la liber pe piaţa secundară AeRO.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO