Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile BRD sunt aproape de maximul ultimilor trei ani, capitalizarea bursieră apropiindu-se de 7 miliarde de lei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

16.04.2015, 00:00 386

Titlurile BRD, cea de-a doua bancă din sistem după active, sunt aproape să spargă bariera de 10,5 lei/acţiune, cotaţia maximă atinsă în mai 2012, după o creştere susţinută de la începutul anului care a continuat şi ieri cu o apreciere de 3,33%. Banca a câştigat astfel un plus de un miliard de lei la valoarea de piaţă, capitalizarea bursieră fiind la un pas de a depăşi nivelul de 7 miliarde de lei.

În schimb, acţiunile Banca Transilvania (TLV) s-au corectat cu 2,4% în şedinţa de ieri, unii investitori alegând să marcheze profitul după patru şedinţe consecutive în care titlurile băncii au crescut cu aproape 15%. După evoluţia pozitivă de la începutul anului, acţiunile BRD ar fi evaluate la de 1,3 ori valoarea contabilă a capitalurilor proprii, în timp ce titlurile TLV sunt în acest moment de 1,7 ori mai valoroase decât capitalurile proprii (book value).

Multiplii de evaluare sugerează că acţiunile bancare de la Bucureşti sunt supraevaluate, în condiţiile în care băncile din regiune se tranzacţionează la un multiplu între 1,1 şi 1,2 în raport cu capitalurile proprii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO