Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile celor cinci SIF-uri, discounturi faţă de activele nete de la 35,1% la 55,7%. La active, doar SIF Muntenia a fost pe plus în februarie 2021

Acţiunile celor cinci SIF-uri, discounturi faţă de...

Autor: Tibi Oprea

17.03.2021, 07:30 724

♦ Luna trecută, SIF Muntenia a depăşit SIF Transilvania din punctul de vedere al capitalizării ♦ Două societăţi au fost pe pierdere în februarie, în timp ce alte trei au încheiat luna cu un rezultat pozitiv ♦ De la începutul anului, cea mai tranzacţionată SIF este Evergent Investments (67,8 mil. lei), fiind urmată de SIF Oltenia (32 mil. lei).

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) s-au tranzacţionat în luna februarie 2021 la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 35,1% pentru Evergent Investments, fostă SIF Moldova (SIF2) şi 55,7% în cazul SIF Banat-Crişana (SIF1), potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB şi din rapoartele VAN ale societăţilor.

SIF Transilvania (SIF3) a avut un discount de tranzacţionare de 37,4%, SIF Oltenia (SIF5) s-a tranzacţionat la un discount de 51%, în timp ce SIF Muntenia (SIF4) a avut un discount de 53,9%. De altfel, toate cele cinci societăţi şi-au diminuat discountul de tranzacţionare luna trecută cu valori cuprinse între 0,2% (SIF2 şi SIF3) şi 5,2% (SIF4).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO