Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile celor cinci SIF-uri se tranzacţionează la discounturi cuprinse între 33% şi 63% faţă activul net

Acţiunile celor cinci SIF-uri se tranzacţionează la...

Autor: Tibi Oprea

19.11.2019, 21:20 666

În cazul SIF Muntenia, care are cel mai mare discount de tranzacţionare, de 64,6%, valoarea de piaţă a emitentului este de 628 mil. lei, în timp ce activele nete din portofoliul societăţii sunt de 1,5 mld. lei, potrivit celor mai recente date de la finalul lunii octombrie.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) se tranzacţio­nează la discounturi faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) cuprinse între 33,2% la SIF Moldova şi 62,7% în cazul SIF Muntenia, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza celor mai recente date, cele de la final de octombrie.

Spre comparaţie, la finele primului semestru din 2019, cele cinci SIF-uri se tranzacţionau la discounturi cuprinse între 34,4% în cazul SIF Moldova (SIF2) şi 64,6% la SIF Muntenia (SIF4).

Astfel, SIF-urile se trzanzac­ţionează la o valoare de piaţă chiar de sub jumătate din valoarea acti­velor nete din portofoliu, ceea ce arată cel mai probabil că politica de plasamente a societăţilor de investiţii financiare, cât şi conflictele dintre grupurile de acţionari, sunt pena­lizate de investitori.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO