Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti, “explozie” de 16% la bursa de la Bucureşti în prima oră de tranzacţionare de vineri dimineaţă. Tranzacţii de 211.000 de lei. ZF a scris astăzi că Ştefan Vuza vrea să împrumute 2,5 mld. lei pentru cea mai mare investiţie din chimia României

Acţiunile Chimcomplex Borzeşti, “explozie” de 16%...

Autor: Liviu Popescu

01.10.2021, 10:56 1656

Cu 16% se apreciază acţiunile combinatului chimic Chimcomplex Borzeşti (CHOB) în prima oră de tranzacţionare a şedinţei de vineri dimineaţă, de la 12,5 lei la 14,5 lei, pe tranzacţii de 207.000 de lei, potrivit datelor BVB. Compania, controlată indirect de antreprenorul Ştefan Vuza, ajunge astfel la o capitalizare de circa 3,6 mld. lei.

ZF a scris pe 1 octombrie că Ştefan Vuza, preşedintele Chimcomplex, cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu două platforme la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea, spune că se va împrumuta de pe piaţa internaţională cu 2,5 mld. lei (peste 500 mil. euro) pentru a lansa cea mai mare investiţie din chimia locală din ultimii 30 ani.

„Cred că acum nu trebuie să cauţi să îţi protejezi afacerile, ci trebuie să le eliberezi şi să treci repede la nivelul următor, pentru că spre deosebire de criza din 2008, acum trendurile de schimbare au o viteză mult mai accelerată. Cred că vor supravieţui doar acele companii care fac repede investiţii în modelele viitorului pe acceaşi nişă şi abandonează afacerile de model vechi, chiar dacă încă aduc profit“. Ştirea poate fi citită aici.

Chimcomplex (simbol bursier CHOB) a încheiat primul semestru din 2021 cu afaceri de 1,1 miliarde de lei şi 283 mil. lei profit. În ultima lună acţiunile au plus 23% iar de la începutul anului 2021 acestea au urcat cu 515%.

 
 

 ​

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO