Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile clubului olandez AFX Ajax, la maximul ultimilor doi ani după ce echipa a eliminat Real Madrid din optimile Ligii Campionilor

Acţiunile clubului olandez AFX Ajax, la maximul...

Autor: Tibi Oprea

07.03.2019, 00:03 223

Acţiunile clubului olandez AFX Ajax (AJAX) au înregistrat miercuri cea mai mare creştere bursieră din ultimii doi ani, după ce echipa a eliminat Real Madrid din optimile Ligii Campionilor, câştigând pe Bernabeu cu 4-1. În tur, spaniolii câştigaseră cu 2-1, potrivit Bloomberg.

Acţiunile AJAX au crescut miercuri dimineaţă cu 9,5%, la 16,8 euro pe acţiune, clubul având acum o valoare de piaţă de 307,1 milioane de euro. Acestea au înregistrat cea mai mare apreciere în timpul unei şedinţe de tranzacţionare (intraday) din martie 2017 încoace, de 11%.

Real Madrid a fost câştigătoarea Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane, iar câştigarea primei etape în Amsterdam cu 2-1 a determinat ca echipa să fie şi în acest an favorită la casele de pariuri, însă spaniolii au fost eliminaţi în retur de AFC Ajax. Clubul olandez a câştigat Cupa Europeană de patru ori în trecut, însă ultima victorie a fost în 1995. Din 2003, Ajax nu a mai ajuns în sferturile de finală.

Finaliştii sferturilor de finală ale Ligii Campionilor vor primi un premiu extra în bani de 10,5 milioane de euro, iar cei care vor trece de sferturile de finală vor primi alte 31 de milioane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO