Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile companiei de distribuţie şi logistică Aquila, prezente de astăzi în indicii FTSE Russell pentru Pieţe Emergente

Acţiunile companiei de distribuţie şi logistică...

Autor: Eduard Ivanovici

20.06.2022, 10:52 213

Acţiunile Aquila Part Prod, lider de piaţă în domeniul serviciilor integrate de distribuţie şi logistică din România, sunt incluse de astăzi, 20 iunie, în indicii FTSE Russel dedicaţi Pieţelor Emergente.

Aquila a intrat in componenţa FTSE Global Micro Cap, includerea fiind anunţată în data de 20 mai de furnizorul global de indici în urma revizuirii trimestriale, scrie Bursa de Valori Bucureşti.

În indicii FTSE Global Micro Cap sunt prezente, alături de Aquila, alte cinci companii: Purcari Wineries, Conpet, IMPACT Developer & Contractor, Sphera Franchise Group şi Transport Trade Services. În total, Romania are de astăzi 12 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicaţi pieţelor emergente (6 în FTSE Global All Cap şi 6 în FTSE Micro Cap).

„Numărul companiilor romaneşti prezente în indicii FTSE Russell creşte constant, un semnal pozitiv pentru întreaga piaţă de capital, pentru companiile listate şi in curs de listare, pentru investitorii de retail şi instituţionali. Aquila a realizat, la sfârşitul anului trecut, cel mai mare IPO de la bursă al unei companii antreprenoriale. Traseul companiei din acel moment a fost unul reprezentativ: în martie acţiunile AQ au fost incluse in indicii BET si BET-TR, iar acum, în indicii FTSE Russell. Prezenţa Aquila in ringul bursier este un plus pentru piaţă şi sperăm ca experienţa lor să fie replicată de cât mai multe companii antreprenoriale româneşti”, a declarant luna trecută Adrian Tănase, director general al BVB.

Fondată în 1994, Aquila ajunge în prezent la o capitalizare de 840 de milioane de lei, în scădere cu 24,5% de la începutul anului, arată datele BVB. Societatea este controlată în proporţie de 66,6% de Alin-Adrian Dociu şi Constantin-Cătălin Vasile, urmaţi de persoane juridice (30,6%) şi fizice (3,8%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO