Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Deutsche Bank scad cu peste 5% după ce gigantul bancar raportează pierderi peste aşteptări

Acţiunile Deutsche Bank scad cu peste 5% după ce...

Autor: Alex Ciutacu

30.10.2019, 12:21 260

Acţiunile gigantului bancar Deutsche Bank scad cu peste 5% pe bursa din Frankfurt miercuri la prânz, după ce creditorul a raportat pierderi peste aşteptări pentru al treilea trimestru din 2019.

Astfel, miercuri la ora 12.10, acţiunile Deutsche Bank se tranzacţionau la 6,84 euro per acţiune, la o capitalizare bursieră de circa 14 miliarde euro.

Creditorul german a raportat pierderi nete de 832 milioane euro pentru al treilea trimestru din 2019, versus estimările analiştilor agregate de Refinitiv, care indicau pierderi nete de 778 milioane euro.

Comparativ cu anul trecut, Deutsche Bank a raportat în T3 2018 un profit net de 229 milioane de euro, însă este de precizat că în T2 2019 a înregistrat pierderi de 3,15 miliarde euro.

Bursele europene au transmis semnale mixe miercuri dimineaţă pe fondul rezultatelor trimestriale anunţate de companii, şi a stării de expectativă în care stau investitorii faţă de situaţia negocierilor comerciale Beijing-Washington.  

Indicele Stoxx 600 nu a înregistrat schimbări semnificative, singurul sector pe o creştere notabilă fiind cel auto, unde PSA, compania-mamă din spatele Peugeot, a confirmat discuţiile cu privire la o potenţială fuziune cu Fiat Chrysler.

În ceea ce priveşte negocierile comerciale, cererile lui Donald Trump, conform cărora China trebuie să cumpere produse din fermele americane în valoare de 50 miliarde dolari, au devenit un obstacol major în negocierile dintre cele mai mari economii ale lumii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO