Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile din clubul FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), pentru prima oară toate într-o piaţă bear

Business internaţional

Acţiunile din clubul FAANG (Facebook, Amazon, Apple,...

Autor: Tibi Oprea

22.11.2018, 00:00 168

Acţiunile Apple au scăzut cu 4,8% marţi şi au înregistrat cel mai abrupt declin din 3 mai 2018 încoace, pe fondul vânzărilor slabe ale noilor modele de iPhone, respectiv XS, XR şi XS Max, potrivit publicaţiei Market Watch. Şedinţa de tranzacţionare s-a închis cu o scădere de 23,7%, sub recordul înregistrat pe 3 octombrie de 232 de dolari pe acţiune.

Astfel, acţiunile Apple au intrat pentru a doua oară după doi ani în teritoriul pieţei bear, definită de scăderi de 20% sau mai mult de la un vârf din piaţa bull (în care se înregistrează creşteri). Rod Hall, analist la Goldman Sachs, a estimat în scădere preţul ţintă la 182 de dolari, de la 209 dolari, şi se arată îngrijorat în ceea ce priveşte „cererea în deteriorare” având în vedere sezonul de sărbători dezamăgitor ca urmare a volumului de vânzări de care a avut parte gigantul tech.

Acţiunile Apple sunt ultimele din indicele FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix şi Google) care au intrat în piaţa bear, fiind pentru prima oară când acţiunile FAANG au ieşit toate din piaţa bull şi au intrat în piaţa bear. Alphabet, compania-mamă a Google, a intrat luni pe piaţa bear, când şedinţa de tranzacţionare s-a închis cu o scădere de 20,1%. Netflix şi Amazon, în schimb, au intrat în teritoriul pieţei bear mai devreme, pe 24 octombrie, respectiv 29 octombrie. Facebook a dat startul şi a fost în piaţa bear pentru cel mai mult timp, din 30 iulie. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO