Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile din SUA care s-ar putea prăbuşi după discursul protecţionist al lui Trump

Acţiunile din SUA care s-ar putea prăbuşi după...

Autor: Ştefan Stan

23.01.2017, 13:19 596

Discursul de inaugurare al lui Donald Trump de pe 20 ianuarie ar putea fi rezumat în câteva cuvinte: ”Voi pune America pe primul loc”.

”Protecţia va duce la prosperitate şi putere”, a spus noul preşedinte american. El de asemenea a spus că va urma două reguli de bază: să angajeze americani şi să cumpere produse făcute în SUA.

Marketwatch a alcătuit o listă a companiilor americane care vor avea de suferit dacă Trump se ţine de cuvânt cu promisiunile din campanie, reiterate în primul discurs după învestire.  

Mai multe companii americane sunt dependente de pieţele internaţionale pentru venituri. Spre exemplu, Nvidia, cunoscută pentru producţia de plăci video şi procesoare grafice, ar putea suferi puternic dacă va creşte protecţionismul în SUA, în condiţiile în care americanii ar putea renunţa la achiziţia de plăci Nvidia în favoarea unor plăci video produse local.

Alte companii care vor fi afectate sunt Apple, Broadcom, IBM, Nike, Skyworks Solutions, Wynn Resorts, United Techologies UTX şi Yum China Holdings. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO