Astfel, cotaţia de vineri a fost cu 8% peste preţul de 11,25 lei/unitate de la listare, pe 4 iulie, iar capitalizarea bursieră a companiei a crescut la 4,21 milioane de lei, de la 3,89 milioane de lei.
Pe parcursul şedinţei de vineri, titlurile Electrica au atins maximul istoric de 12,2 lei/unitate, iar transferurile cu titlurile companiei au asigurat o treime din rulajul total cu acţiuni de pe bursă, de 16,1 mil. lei. Bursa de la Bucureşti a încheiat şedinţa de vineri pe roşu, cu indicele de referinţă BET, al celor mai lichide zece acţiuni, în scădere cu 0,13%. Acţiunile Electrica au depăşit pentru prima dată preţul de la listare pe 27 august, când au închis şedinţa de tranzacţionare la cotaţia de 11,32 lei/unitate şi, cu o singură excepţie, au continuat să crească în toate şedinţele bursiere care au urmat.
Interesul crescut al investitorilor pentru Electrica vine după ce compania a făcut publică lista de candidaţi pentru un loc în consiliul de administraţie. De viitorii cinci administratori ai Electrica ar putea depinde achiziţia de către companie a unuia sau a mai multor unităţi de distribuţie de energie scoase la vânzare de grupul italian Enel, care a anunţat că se retrage din România.
Componenţa viitoarei conduceri a Electrica se va decide în AGA pe 22 septembrie. Totodată, titlurile Electrica ar putea fi incluse în indicele MSCI 100 al pieţelor de frontieră în luna noiembrie, ceea ce va creşte vizibilitatea acţiunilor companiei.
În prezent, în indicele MSCI 100 sunt incluse doar cinci companii româneşti, respectiv Banca Transilvania (TLV), BRD SocGen (BRD), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG) şi Transgaz (TGN).
Electrica este deţinută în proporţie de 48,7% de statul român prin intermediul Ministerului Economiei. Un pachet de 10,16% din acţiunile distribuitorului de electricitate este deţinut de banca americană BNY Mellon sub formă de GDR-uri tranzacţionate la bursa de la Londra. În acţionariatul Electrica se află şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 8,65% din capitalul social.