Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Electrica sunt la un pas de a recuceri maximele

Acţiunile Electrica sunt la un pas de a recuceri maximele

Autor: Roxana Pricop

19.08.2015, 00:06 1019

Grupul de distribuţie Electrica (EL), în top zece cele mai mari companii listate, s-a apre­ciat ieri pe bursă cu până 0,7%, atingând o cotaţie de 12,94 lei/acţiune, maximul acestui an. Investitorii au reacţionat la rezultatele fi­nan­ciare bune raportate de companie în primul semestru.

Maximul de 13,01 lei/titlu a fost atins de ac­ţiunile EL în septembrie anul trecut, pe fon­dul informaţiilor neoficiale că Electrica ar putea prelua una dintre diviziile scoase la vân­zare de grupul italian Enel. Pentru a atinge pre­ţul de atunci, acţiunilor Electrica le lipseşte un avans de circa 0,5%, respectiv de încă două zile precum cea de ieri. Investitorii care au cum­părat acţiuni EL în oferta publică de acţiuni de­rulată de companie în iunie au un câş­tig de peste 17% până în prezent. Dacă la acest câş­tig se adaugă şi dividendul plătit de com­panie în acest an, randamentul urcă la aproape 24%. Un potenţial motor de creştere pentru acţiunile EL este reluarea negocierilor cu Fondul Proprietatea pentru achiziţia participaţiilor minoritare pe care fondul le deţine la sucursalele sale de distribuţie. Cele două părţi au negociat la începutul acestui an, însă tranzacţia nu s-a încheiat pentru că nu s-au înţeles asupra preţului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO