Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Erste au scăzut şi ieri cu 3% pe bursa de la Bucureşti

Acţiunile Erste au scăzut şi ieri cu 3% pe bursa de la...

Autor: Adrian Cojocar

08.07.2014, 00:00 305

Titlurile Erste Group (EBS), acţionarul majoritar al BCR, înregistrau spre sfârşitul şedinţei de ieri de la bursa din Bucureşti un declin de 2,9%, la un preţ de 84,45 lei/unitate, după ce s-au corectat şi în şedinţa de vineri cu 15%, limita maximă de variaţie permisă pe parcursul unei şedinţe. Scăderile au venit după ce austriecii au anunţat joi seară un plan de curăţenie accelerată a portofoliului de neperformante la BCR, în valoare 800 mil. euro.

Erste a anunţat că avansul provizioanelor pentru riscul de credit în România şi în Ungaria, în acest an, va conduce la o majorare cu 700 milioane de euro a costului riscului pentru Erste Group până la 2,4 mld. euro, iar banca va înregistra pierderi în 2014, după un profit simbolic consemnat anul trecut, de doar 61 mil. euro.

Pe bursa din Viena titlurile Erste se corectau de asemenea cu 1,9%, la un preţ de 19,15 euro/titlu. Vineri aceste titluri au pierdut 16% din valoare pe bursa austriacă. Unele SIF-uri au deţineri importante la Erste, cum ar fi SIF Banat-Crişana, în timp ce alte SIF-uri au vândut cea mai mare parte sau integral pachetul la Erste, printre acestea numărându-se SIF Transilvania.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO