Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile europene revin pe scădere, după rezultate sub aşteptări anunţate de Shell

Acţiunile europene revin pe scădere, după rezultate...

Autor: Anca Dumitrescu

20.01.2016, 10:52 2043

Indicele Stoxx 600 este în declin cu 2,3%. Încrederea investitorilor este afectată de îngrijorarea privind încetinirea economiei chineze şi prăbuşirea cotaţiilor petrolului.

Acţiunile Shell au coborât cu 3,7%, după ce grupul a anunţat că profitul a scăzut cu până la 50% în trimestrul al patrulea, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, dovadă a impactului prăbuşirii preţurilor petrolului asupra industriei energiei.

Preţul petrolului a coborât la sub 28 de dolari pe baril, un nou minim al ultimilor 12 ani

Titlurile BHP Billiton sunt în coborâre cu 5,7%, consemnând cea mai slabă performanţă între companiile membre ale indicelui Stoxx Europe 600. Grupul minier a redus estimarea referitoare la producţia anuală de minereu de fier.

Zurich Insurance Group înregistrează un declin de 6,8% al titlurilor, asigurătorul anticipând pierderi pentru al doilea trimestru consecutiv la principala sa divizie.

Pieţele asiatice au atins miercuri noi minime ale ultimilor patru ani. Indicele MSCI al acţiunilor din regiunea Asia-Pacific, exceptând Japonia, a coborât cu 2,6%, la cel mai redus nivel după octombrie 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO