Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Evergent Investments, fostă SIF Moldova, vor fi suspendate de la tranzacţionare pe 25 şi 26 martie pe fondul schimbării simbolului bursier din SIF2 în EVER

Acţiunile Evergent Investments, fostă SIF Moldova, vor...

Autor: Tibi Oprea

18.03.2021, 13:26 124

Evergent Investments, fostă SIF Moldova, a anunţat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti că acţiunile societăţii vor fi suspendate de la tranzacţionare în perioada 25-26 martie ca urmare a schimbării simbolului bursier din SIF2 în EVER.

“Suspendare tranzactionare in perioada 25 - 26 martie 2021, motiv - schimbare simbol tranzactionare; incepand cu data de 29.03.2021 noul simbol al actiunilor emitentului EVERGENT INVESTMENTS S.A. va fi EVER”, transmite societatea de investiţii financiare.

Rebrandingul SIF Moldova vine în conformitate cu Hotărârea Adunării generale extraordinare a acţionarilor nr. 2/30.10.2020 şi a Actului constitutiv actualizat conform Autorizaţiei ASF nr. 21/01.03.2021.

„Noul nume vorbeşte despre un nou avânt în forţă, despre o emergentă spectaculoasă şi în acelaşi timp despre durabilitate - «ever». Puternic, cu anvergură, sugestiv, numele lasă o amprentă sonoră de anduranţă şi, împreună cu «Investments», construieşte credibilitate şi trimite către promisiuni legate de performanţă şi profitabilitate“, se arată într-un alt raport publicat la bursă.

SIF Moldova şi-a schimbat numele în baza legii fondurilor de investiţii alternative, în vigoare din vara anului 2020, cea care a dus şi la eliminarea pragului de 5% deţinere din capitalul social al unei SIF. Sloganul adoptat este „driver for performance“ pentru o societate care îşi diversifică investiţiile şi în imobiliar, dar şi în agricultură - fermă de afine.

„Logo-ul a fost creat sub inspiraţia conceptului de forţă a oportunităţilor şi face o trimitere directa către simbolul recognoscibil al pieţelor financiare – taurul“, se arată în raportul publicat marţi de SIF Moldova.

Evergent Investments se tranzacţionează la BVB în creştere cu 12,8% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 68 mil. lei. Emitentul are 1,4 mld. lei capitalizare, fiind cea mai mare societate dintre cele cinci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO