Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Ford scad la New York cu 10% după ce compania a raportat rezultate dezamăgitoare

Acţiunile Ford scad la New York cu 10% după ce compania...

Autor: Mihai Gongoroi

05.02.2020, 17:44 377

Acţiunile producătorului auto american Ford se prăbuşesc miercuri cu 10% pe bursa de la New York, după ce a livrat estimări dezamăgitoare pentru anul 2020 şi a raportat pierderi pentru trimestrul patru din 2019, scrie miercuri Ziarul Financiar.

Producătorul american a raportat pierderi de 1,7 miliarde dolari pentru al patrulea trimestru din 2019, în contextul în care veniturile s-au situat la 39,7 miliarde dolari – cu 5% mai mici faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În T4 Ford a absorbit şi impactul unor plăţi de 2,2 miliarde dolari anunţate anterior, reprezentând pensii.

Profitul Ford s-a situat la 12 cenţi per acţiune, sub estimările analiştilor, de 15 cenţi per acţiune.

Pierderile operaţionale înregistrate în China, a doua cea mai mare piaţă după America de Nord, s-au redus în T4, însă vânzările au scăzut cu 38%, situându-se la doar 1 miliard de dolari.

Situaţia pentru compania auto devine din ce în ce mai dificilă în contextul în care economia Chinei este afectată de epidemia cu noul coronavirus – iar Ford spune că este prea devreme pentru a estima impactul epidemiei asupra businessului.

Însă chiar şi în previziunile în care nu ia în calcul impactul coronavirusului, perspectivele Ford sunt dezamăgitoare pentru investitori.

Compania estimează pentru 2020 un profit EBITDA (n.r: înainte de taxe, dobânzi şi deprecieri) cuprins între 5,6 mld. dolari şi 6,6 mld. dolari. La nivelul profitului, Ford estimează între 94 cenţi per acţiune şi 1,20 dolari per acţiune. Analiştii se aşteptau la 1,26 dolari per acţiune.

Înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, la ora 14.40, preţul acţiunilor Ford era de 8,5 dolari per acţiune, în scădere cu 7,4% - în contextul în care a ajuns şi la o scădere de 10% în primele ore ale dimineţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO