Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile FP ating un nou record pe bursă

Acţiunile FP ating un nou record pe bursă

Autor: Monica Juganaru

16.09.2013, 11:09 959

Bursa de la Bucureşti a crescut uşor, cu 0,16%, în prima parte a şedinţei de luni, într-o piaţă în care atenţia jucătorilor a continuat să fie orientată spre acţiunile Fondului Proprietatea (FP), care au atins un nou maxim istoric, de 0,7120 lei/titlu.

În prima parte a şedinţei de luni, preţul a urcat pentru câteva momente la maximul istoric de 0,7120 lei. În jurul orei 10:40, titlurile Fondului erau cotate la 0,7105 lei, preţ cu 0,35% peste ziua precedentă.

Evoluţia de luni dimineaţă a venit pe un rulaj de 1,3 milioane lei, acţiunile FP acoperind 65% din lichiditatea totală, de 2,05 milioane lei (460.000 euro).

În prima parte a şedinţei, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,18%, iar indicele BET-NG, al titlurilor companiilor din sectorul energetic, a avansat cu 0,34%.

În acelaşi timp, indicele BET-FI, al acţiunilor celor cinci SIF-uri şi al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,22%.

Indicele BET-XT a crescut cu 0,17%, în timp ce indicele BET-BK s-a plasat aproape de închiderea de vineri.

Indicele BET-XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea, iar BET-BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, inclusiv titlurile băncii austriece Erste, SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Bursele europene au deschis luni în urcare, la maximul ultimilor 5 ani, după ce Lawrence Summers şi-a retras candidatura pentru funcţia de preşedinte al Rezervei Federale a Statelor Unite. Pieţele au fost susţinute în ultimele două săptămâni de datele economice peste estimări din China şi de amânarea unei decizii privind o intervenţie militară în Siria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO