Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile GameStop, compania din centrul „meme stocks”, creştere de 18% în predeschiderea şedinţei de vineri. Compania a anunţat că va aborda segmentele crypto şi NFT ca parte a unui plan de redresare

Retailerul înregistrează o creştere de 620% în ultimul an şi valorează 10 miliarde de dolari

Retailerul înregistrează o creştere de 620% în ultimul an şi valorează 10 miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici

07.01.2022, 13:02 316

Acţiunile lanţului de magazine GameStop (GME) creşteau cu 18% în pre-market la 12:50 ora României, după un raport conform căruia compania va lansa o divizie ce va dezvolta un marketplace pentru token-uri non-fungibile (NFT), abordând astfel industria crypto/blockchain, scrie The Wall Street Journal.

La un moment dat, acţiunile GME înregistrau un avans de 30% în şedinţele after-hours de ieri, evoluţii ce nu se transformă întotdeauna în creşteri în şedinţele propriu-zise de tranzacţionare de pe Wall Street.

Totuşi, ştirea a părut să ofere un impuls aşa-zisului activ de tip „meme”, ale cărui dinamici tind să se bazeze mai mult de trendurile din social media şi mai puţin pe fundamente.

Recent, GameStop a angajat circa 20 de oameni care vor conduce o platformă de tip NFT, ce va fi folosită pentru tranzacţionarea activelor virtuale din jocurile video. Raportul citat de WSJ spune că GameStop le-a cerut mai multor developeri şi distribuitori să îşi listeze NFT-urile pe marketplace. Compania plănuieşte să lanseze marketplace-ul spre finalul anului.

Fanii GameStop, aflat în centrul fenomenului „meme stocks”, au aşteptat veşti în acest sens de câteva luni, crezând că abordarea segmentelor NFT şi crypto face parte din planul de redresare al preşedintelui Ryan Cohen.

Acţiunile GME s-au depreciat cu 59% prin comparaţie cu maximul atins în ianuarie 2021, când un grup de investitori organizaţi pe platforma Reddit au combătut vânzările în lipsă (short selling) ale mai multor fonduri de hedging din Statele Unite.

Însă acţiunile sunt pe plus cu peste 620% în ultimul an, iar GameStop afişează o capitalizare de 10 miliarde de dolari, peste grupul austriac Raiffeisen Bank International şi compania aeriană germană Lufthansa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO