Business Internaţional

Prima victimă a războiului comercial dintre Statele Unite şi Uniunea Europeană: Compania Harley-Davidson mută o parte a producţiei în afara SUA, din cauza creşterii taxelor vamale

Prima victimă a războiului comercial dintre Statele...

Autor: Mihai Draghici

25.06.2018, 17:51 205

Compania Harley-Davidson, vizată de măsuri de retorsiune ale Uniunii Europene ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele american Donald Trump, a anunţat luni mutarea unor activităţi de producţie în afara Statelor Unite pentru a evita sancţiunile europene, relatează site-ul agenţiei Reuters. 

"Harley-Davidson consideră că suplimentarea costurilor de producţie, transpusă spre comercianţii direcţi, ar avea un impact imediat şi de durată asupra activităţilor de afaceri", a comunicat luni compania americană.

În acest context, compania Harley-Davidson a luat decizia de a creşte de la 43% la 50% ponderea producţiei care se desfăşoară în afara Statelor Unite.

Harley-Davidson se numără printre companiile vizate de măsurile adoptate de Uniunea Europeană ca reacţie la taxele vamale impuse de preşedintele SUA, Donald Trump, la importurile de oţel şi aluminiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO