Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Jumbo au crescut cu 75% în ultimul an pe bursa de la Atena. Compania are şapte magazine în România cu afaceri de 217 mil. lei, aproape trei ori mai mari faţă de 2014

Acţiunile Jumbo au crescut cu 75% în ultimul an pe...

Autor: Dan Grigore Ivan

16.12.2016, 00:04 452
Compania are şapte magazine în România cu afaceri de 217 milioane de lei în anul 2015, de aproape trei ori mai mari faţă de 2014.
 
Valoarea de piaţă a Jumbo, retailerul elen specializat în comercia­lizarea de jucării, a crescut cu 75% în ultimul an, până la o capitalizare bursieră de două miliarde de euro, după ce în ultima lună acţiunile com­pa­niei gre­ceşti au crescut cu aproa­pe 30%. De ase­menea, in­di­cele ASE, re­fe­rinţa bur­sei elene, a crescut cu 7% în ultimul an.
 
Compania oferă 5.060 de locuri de muncă şi este prezentă şi în România, unde administrează şapte magazine.
 
În comparaţie, în Grecia retailerul are peste 50 de magazine, în timp ce în Bulgaria administrează nouă. Jumbo a intrat pe piaţa românească în 2013, fiind prezent în oraşe precum Bu­cureşti, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Piteşti. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO