Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Macofil Târgu-Jiu se apreciază cu 10% după ce compania a propus dividende cu 5,5% randament

Acţiunile Macofil Târgu-Jiu se apreciază cu 10% după...

Autor: Eduard Ivanovici

08.03.2023, 13:49 721

Producătorul de materiale de construcţii Macofil Târgu-Jiu, listat la BVB sub simbolul MACO, înregistra o creştere de 9,8% pe acţiuni în după-amiaza zilei de miercuri, pe fondul unor tranzacţii de 120.000 de lei. Valoarea de piaţă a companiei ajungea astfel la 65 de milioane de lei. 

Anterior, consiliul de administraţie a convocat pe 10 aprilie adunarea generală ordinară a acţionarilor, propunând distribuirea unor dividende către acţionari în valoare de 3,6 milioane de lei din profitul aferent anului trecut, respectiv 23,55 milioane de lei. 

Dividendul brut este de un leu pe acţiune, ceea ce implică un randament potenţial de 5,55%, calculat în funcţie de preţul actual de tranzacţionare, adică 18 lei pe acţiune, conform datelor BVB.  

Data propusă de înregistrare este pe 5 mai, iar termenul ex-date pe 4 mai. Plata dividendelor ar urma să se realizeze pe 26 mai. Tot în cadrul AGOA, acţionarii vor vota bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul de investiţii pentru 2023, cât şi remuneraţia membrilor CA. 

Acţionarul majoritar al companiei este Simona-Ioana Zamfir, care deţine 32,5% din capitalul social, urmată de SIF Muntenia (17,4%), Elisaveta Pătruţ (16,1%) şi Vlad Mihai Manişor (10%). Restul revine altor acţionari. Acţiunile grupului sunt pe plus cu 40% în ultimul an, pe un rulaj de două milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO