Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Manchester United, creştere de 60% în numai cinci zile, după ce familia americană Glazer, care deţine clubul, şi-a anunţat intenţiile de vânzare

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

25.11.2022, 17:00 433

Acţiunile Manchester United (simbol bursier MANU), unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, au crescut cu 61,6% în ultimele cinci şedinţe de tranzacţionare de la Bursa de Valori din New York (NYSE), incluzând aici un avans de 10% la începutul sesiunii de trading de vineri, 25 noiembrie.

Anterior, familia americană Glazer, care a cumpărat clubul în 2005, şi-a instruit băncile să demareze procedurile de vânzare a gigantului britanic. În urmă cu 17 ani, capitalizarea societăţii era de 1,5 miliarde de dolari, faţă de 3,4 miliarde în prezent, conform datelor agregate de ZF de la MarketWatch şi Yahoo Finance.

Ministrul sportului din Arabia Saudită, Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a declarat recent că speră ca investitorii saudiţi să cumpere atât Manchester United, cât şi Liverpool FC, cel mai de succes club din Anglia, aflat de asemenea la vânzare.

Fondul Suveran al Arabiei Saudite deţine deja Newcastle United, ceea ce face ca oraşul din nordul Angliei să aibă cel mai scump club de fotbal din lume. În prezent, fondul finanţează mai multe turnee de golf.

Conform The Times, printre companiile interesate de vânzarea Manchester United s-ar afla Amazon (AMZN) şi Meta Platforms (META), compania-mamă a Facebook, Instagram şi WhatsApp.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO