Burse - Fonduri mutuale

Manchester United, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din lume, creşte cu 25% pe bursă după ce proprietarii şi-au anunţat intenţiile de vânzare

Manchester United, unul dintre cele mai mari cluburi de...

Autor: Eduard Ivanovici

24.11.2022, 07:40 391

♦ UPDATE: Acţiunile MANU au crescut în şedinţa de miercuri cu 25%. Dinamica din ultimele cinci zile este de plus 48,6%.

Ştirea potrivit căreia Cristiano Ronaldo a părăsit în cele din urmă Manchester United, club unde a câştigat un Balon de Aur şi o Ligă a Campionilor, a intrat pe plan secund după ce familia americană Glazer şi-a instruit băncile să demareze procedurile de vânzare a clubului din nord-vestul Angliei. 

Confirmarea a venit după închiderea şedinţei de marţi de la bursa de valori din New York (NYSE), unde acţiunile Manchester United sunt tranzacţionate sub simbolul MANU. 

În ultimele şase luni, compania a urcat cu 14,4% pe Wall Street, incluzând aici un avans de 15% înregistrat pe 22 noiembrie. Cu o apreciere de 11% în şedinţa pre-market de ieri, grupul are o creştere de peste 25% în două zile. În mare parte, suporterii au primit cu braţele deschise vestea conform căreia „domnia“ de 17 ani a familiei Glazer ar putea lua sfârşit. Totuşi, procesul va fi, cel mai probabil, de lungă durată, conform The Athletic. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO