Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile MedLife, Digi şi ale BVB au scăzut la unison. De ce?

Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville

Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville

Autor: Liviu Popescu

23.08.2018, 00:07 3131

Digi, MedLife şi acţiunile BVB în­re­gistrează în ultimele 12 luni cele mai abrupte scăderi din struc­tura indicelui bursier BET, care ar putea fi puse şi pe seama fap­tului că lichiditatea pe aceşti emitenţi este afectată de incer­ti­tu­­dinile din Guvernul PSD cu privire la funcţionarea mecanismului Pilo­nului II de pensii private, printre cei mai mari investitori la bursă.

Faptul că executivul PSD încă ţine în sertar planurile pen­tru fondurile Pilon II, cei mai mari acţionari ai MedLife (15,5%) şi ai BVB (16,2%), nu face altceva decât să îngheţe stra­tegiile de plasamente pentru aceşti investitori caracterizaţi ca fiind „cumpărători naturali“.

Analiştii consideră că există numitori comuni, dar care nu ţin neapărat de investiţiile Pilon II la bursă.

„Suntem de părere că există elemente specifice care au avut principalul rol în aceste evoluţii. Nu credem că ele au alte elemente importante în comun în afară de evoluţia generală a pieţei şi a economiei“, spune Gabriel Aldea, şeful brokerilor de la Tradeville.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO