Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile „mici“ şi-au luat revanşa în luna mai cu creşteri şi de 28%. VIDEO

Autor: Roxana Pricop

01.06.2015, 00:07 714

Titlurile companiilor Teraplast (TRP), Zentiva (SCD) şi Aerostar (ARS), denumite şi „small-caps“ din cauza capitalizării şi lichidităţii reduse, au surprins plăcut investitorii cu randamente de până la 28% luna trecută, în condiţiile în care prin­cipalii indici bur­­sieri au stagnat, iar titlurile companiilor lichide şi-au luat un respiro după „mini-raliul“ de pe bursă din aprilie.

Bursa de la Bu­cureşti a evoluat în luna mai sub semnul lichidităţii reduse şi al aversiunii la risc a investitorilor străini, situaţie alimentată de incertitudinile din regiune privind o posibilă ieşire a Greciei din zona euro.  Rulajele cu acţiuni pe piaţa locală au scăzut semnificativ luna trecută, până la 451,6 milioane de lei (101 mil. euro), cu 38% mai puţin decât în aprilie şi la jumătate faţă de rulajul din luna mai 2014. Lipsa ofertelor de acţiuni sau a unui plasament privat care să ţină trează atenţia investitorilor s-a văzut pe bursă, tranzacţiile din luna mai fiind cel mai slab rulaj din iunie 2013.

Acţiunile producătorului de profile PVC Teraplast au crescut cu 28% în mai, după ce compania a anunţat vân­zări peste aşteptări la începutul anului şi a trecut pe profit în primul trimestru.

Pro­­ducătorul de me­dica­men­te Zentiva a câş­tigat 20%, avans susţinut de propunerea de dividende pentru anul în curs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO