Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile MicroStrategy, o companie americană de cloud cu mari deţineri de Bitcoin, se prăbuşesc cu 23%. Piaţa crypto scade sub pragul de 1.000 mld. dolari

Moneda este la cel mai slab nivel din decembrie 2020

Moneda este la cel mai slab nivel din decembrie 2020

Autor: Eduard Ivanovici

13.06.2022, 16:41 2454

La începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi de pe Wall Street, acţiunile companiei de cloud şi MicroStrategy scădeau cu 23%, continuând astfel selloff-ul din industria crypto care a şters sute de miliarde de dolari în ceea ce priveşte valoarea de piaţă a monedelor, scrie Business Insider.

Bitcoin a coborât astăzi cu 12% la circa 24.000 de dolari, iar valoarea de piaţă a criptomonedelor a scăzut la 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată din februarie 2021.

Dinamica vine pe măsură ce investitorii analizează riscurile provocate de decizia reţelei Celsius de a întrerupe retragerile şi transferurile de crypto-active din cauza unor „condiţii extreme din piaţă”. Mulţi investitori în spaţiul crypto folosesc Celsius pentru lichiditate şi staking.

MicroStrategy, care are o capitalizare de 1,75 miliarde de dolari, este extrem de presată de piaţă în condiţiile în care compania şi-a făcut datorii de miliarde de dolari pentru a cumpăra Bitcoin la preţuri ridicate. Bilanţul firmei conţine circa 130.000 de Bitcoini, cumpăraţi de-a lungul ultimilor doi ani la un preţ mediu de 30.700 de dolari.

Deşi CEO-ul Michael Saylor a declarat în mod repetat că nu va vinde niciodată Bitcoin, s-ar putea să nu aibă de ales în viitorul apropiat deoarece, dacă activul continuă să se deprecieze în ritmul ultimelor zile, compania se poate confrunta cu un apel în marjă dacă preţul coboară sub 21.000 de dolari.

Astfel, MicroStrategy ar fi nevoită să facă rost de mai multe garanţii sau să îşi vândă o parte din monede. Bitcoin ar trebui să scadă cu încă 13% pentru a atinge pragul sus menţionat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO