Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile NEPI vor fi suspendate de la tranzacţionare pe 12 iulie în contextul fuziunii companiei cu Rockcastle

Acţiunile NEPI vor fi suspendate de la tranzacţionare...

Autor: Dan Grigore Ivan

11.07.2017, 00:00 252

Acţiunile grupului de investiţii în imobiliare NEPI, care în România administrează proprietăţi precum Mega Mall sau Promenada Mall, vor fi suspendate de la tranzacţionare în data de 12 iulie în contextul fuziunii cu societatea poloneză Rockcastle. Noua companie va fi înregistrată în Isle of Man, iar pentru fiecare acţiune NEPI acţionarii vor primi o acţiune a noii companii rezultate, în vreme ce 4,7 acţiuni Rockcastle pot fi schimbate pentru o acţiune a noii companii.

Capitalizarea bursieră a NEPI este de aproximativ 12 miliarde lei (2,6 mld. euro), după ce acţiunile grupului de investiţii s-au depreciat cu 28% de la începutul acestui an. NEPI deţine 34 de proprietăţi generatoare de venituri, şase dezvoltări în curs de construcţie şi şapte dezvoltări condiţionate de obţinerea de autorizaţii şi pre-leasing. Valoarea totală a investiţiilor imobiliare ale NEPI este de 2,5 mld. euro.

Recent, NEPI s-a extins şi în Croaţia, după ce a cumpărat Arena Centar, cu o suprafaţă de 62.100 metri pătraţi, situat în capitala Croaţiei, pentru 218,5 milioane euro. În acelaşi timp, NEPI a mai achiziţionat şi terenurile aferente complexului comercial, în suprafaţă de 4,4 hectare, pentru 19 milioane euro.Rockcastle are şapte proprietăţi generatoare de profit, cu o suprafaţă totală de 281,29 mil. lei, evaluate la 818,4 milioane euro.

Cel mai mare complex este Bonarka City Centre, amplasat în oraşul polonez Krakow, în vecinătatea Cehiei şi a Slovaciei, la 355 km de Varşovia. Complexul are o suprafaţă de 71.714 mp şi este evaluat la 372,3 mil. euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO