Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Norofert, minus 2% joi la bursă. În ultimele opt şedinţe, compania din agribusiness are o scădere de 20%

Acţiunile Norofert, minus 2% joi la bursă. În ultimele...

Autor: Tibi Oprea

25.03.2021, 12:32 717

Acţiunile Norofert (simbol bursier NRF), producător de îngrăşăminte organice listat la Bursa de Valori Bucureşti în martie 2020, scădeau joi la ora 12.17 cu 1,9%, pe fondul unor tranzacţii de 527.000 de lei, fiind pentru a patra şedinţă consecutivă de scăderi, arată datele agregate de ZF de la BVB.

În ultimele opt şedinţe, acţiunile Norofert s-au depreciat cu aproximativ 20,1%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Declinul acţiunilor a venit ca urmare a demisiilor a doi membri neexecutivi ai Consiliului de Administraţie, respectiv Zuzann Kurek şi Iuliana Muşat, şi, ulterior, pe fondul publicării unui raport de audit cu o opinie contrară raportării anuale preliminare, care a relevat o “incertitudine semnificativă legată de continuitatea activităţii”.

Vlad Popescu, CEO şi fondator al Norofert, spune că aceasta este o formulare standard a auditului şi că unele probleme au fost rezolvate la începutul acestui an.

„Este o formulare standard a auditului. În acelaşi timp, vine din cauza analizei pe cash flow despre care ştim cu toţii şi am anunţat şi mai înainte că nu este ideală, mai ales după un an ca 2020 în care am avut o secetă severă şi întârzieri la plată“, a explicat Vlad Popescu în cadrul emisiunii ZF Deschi­derea de Astăzi.

Pe parcursul şedinţei de ieri, reacţia investitorilor a fost negativă, respectiv un minus de 10,8% pentru acţiune pe rulaj de 5,07 mil. lei, arată datele BVB.

Emisiunea integrală cu Vlad Popescu poate fi urmărită aici

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO