Burse - Fonduri mutuale

​Acţiunile Nuclearelectrica au crescut joi cu 1,31% şi au depăşit maximul atins în şedinţa precedentă

​Acţiunile Nuclearelectrica au crescut joi cu 1,31%...

Autor: Tibi Oprea

22.08.2019, 18:21 363

Acţiunile Nuclearelectrica (SNN), singurul producător de energie nucleară din România şi cea mai performantă acţiune din structura indicelui bursier BET, s-au apreciat joi pentru a treia şedinţă la rând şi au atins un nou maxim al acestui an.

Acţiunile SNN au înregistrat în şedinţa de joi o creştere de 1,31%, la 12,36 lei pe acţiune, pe fondul unui rulaj de 1,3 mil. lei

Dinamica acţiunilor Nuclearelectrica din ultimele şedinţe s-a datorat în principal evoluţiei rezultatelor semestriale. Compania controlată de statul român a înregistrat în primul semestru din 2019 o creştere de 59% a rezultatului net, la 290,6 mil. lei, respectiv cel mai ridicat ritm de creştere a profitabilităţii din rândul companiilor din prima ligă bursieră.

De la începutul anului, acţiunile SNN se tranzacţionează în creştere cu 51,47% pe fondul unui rulaj de 150,3 mil. lei, emitentul ajungând la 3,72 mld. lei capitalizare. Spre comparaţie, indicele principal BET înregistrează plus 22,8% în aceeaşi perioadă. Compania este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu o participaţie de 82,5% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO