Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Nuclearelectrica, la maximul din 2014 la bursă după propunerea FP de dividende suplimentare

Finanţe personale

Acţiunile Nuclearelectrica, la maximul din 2014 la bursă după propunerea FP de dividende suplimentare

Autor: Liviu Popescu

09.04.2019, 00:07 778

Acţiunile Nuclearelectrica s-au apreciat luni la bursă cu până la 5,5% şi au atins astfel maximul din 2014 încoa­ce, în contextul în care investitorii au fost impulsionaţi de cererea de dividende suplimentare venită de la Fondul Proprietatea, acţionar minoritar al companiei de stat.

Fondul solicita distribuirea a 438 mil. lei, pe lângă cele 378 mil. lei propuse de consiliul de administraţie, ceea ce urcă randamentul dividendelor propuse de la 13% la 28%. 

„Nuclearelectrica are o poziţie solidă în privinţa fluxului de numerar, care îi permite atât distribuirea de dividende suplimentare, cât şi desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor şi investiţiilor sale, inclusiv foarte necesara retehnologizare a Reactorului 1. În acest context, considerăm că Nuclearelectrica ar trebui să plătească un dividend suplimentar, pentru a genera un plus de valoare pentru acţionarii săi, mai degrabă decât să menţină numerarul în bănci la o dobândă foarte scăzută“, a transmis Fondul Proprietatea la solicitarea ZF.

Analiştii şi brokerii consideră că propunerea Fondului Proprietatea are şanse mici de a trece de votul acţionarilor.

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO