Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Oltchim au crescut cu 18% în ultima lună

Acţiunile Oltchim au crescut cu 18% în ultima lună

Autor: Roxana Pricop

15.03.2016, 00:04 707

Titlurile Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), combinat aflat în insolvenţă, s-au apreciat cu peste 18% în ultima lună, atingând ieri pragul de 0,5 lei/uni­tate după ce Chimcomplex Borzeşti (CHOB), companie controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a anunţat că este interesată de preluarea combinatului.

Avansul puternic al acţiunilor OLT din intervalul cuprins între 15 februarie şi 14 martie a adus un plus de 27 mil. lei în capitalizarea bursieră a combinatului, în prezent de 171,6 milioane de lei. Titlurile Oltchim se tranzacţionează pe piaţa principală a bursei de la Bucureşti. Spre comparaţie, acţiunile Chimcom­plex Borzeşti, tran­zacţionate pe sistemul alternativ al bursei de la Bucureşti, s-au ieftinit cu 3% în acelaşi interval.

Joi 10 martie, Chimcomplex Bor­zeşti a anunţat că a finalizat auditarea combinatului Oltchim, etapă pre­mer­gătoare depunerii ofertei de achiziţie.

Luni, 14 martie, Chimcomplex a ţinut AGA extraordinară pentru aprobarea participării la procesul de achiziţionare a activelor Oltchim SA şi/sau a părţilor sociale ale Oltchim SPV SRL, singur sau în orice formă de asociere cu potenţiali in­vestitori, şi achiziţia acestora în mă­sura în care Chimcomplex Borzeşti câş­tigă licitaţia în acest sens. Acţionarii CHOB trebuie să aprobe în aceeaşi AGEA atragerea de către Chim­com­plex a unor împru­muturi în vederea com­pletării fon­durilor necesare achizi­ţionării Oltchim, prin contractarea unor credite în valoare maximă de 95 mil. euro (422 mil. lei).

Combinatul chimic deţinut de Vuza este principalul concurent de pe plan in­tern al Oltchim Râmnicu Vâlcea. Pe bursă, Chimcomplex, cu venituri anuale de 193 de milioane de lei,  valorează aproape 80 de milioane de lei. Oltchim, cu venituri din vânzări de 747 milioane de lei, valorează pe bursă 171 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO