Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile OMV Petrom au plus 10% în ultima săptămână, pe o Bursă în creştere cu 1,8%. De unde această diferenţă?

Acţiunile OMV Petrom au plus 10% în ultima...

Autor: Eduard Ivanovici

05.10.2022, 07:22 2509

♦ Capitalizarea companiei, în urcare cu 2,3 miliarde de lei în perioada respectivă.

Cu 10% s-au apreciat acţiunile OMV Petrom (SNP) în ultima săptămână, din 27 septembrie şi până pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 4 octombrie, adică de la 0,4 la 0,44 lei per unitate, întrucât, după

cum spune un broker, investitorii îşi îndreaptă atenţia asupra companiilor cu rezultate puternice ca urmare a scăderilor istorice de luna trecută, în timp ce un investitor consideră că achiziţiile au avut loc după nematerializarea scenariului de impozitare suplimentară.

„Vedem o revenire pe piaţa locală, susţinută de evoluţii pozitive şi pe pieţele internaţionale. OMV Petrom este o companie avantajată de con­textul actual, s-a văzut şi pe re­zultatele financiare, iar în ultima perioadă am văzut scăderi constante pe toate companiile fără să se ţină cont de fundamente“, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

De altfel, luna trecută a fost a treia cea mai slabă lună septembrie din istoria Bursei de Valori Bucureşti, indicele BET pierzând 12%, adică 1.420 de puncte pe fondul declinurilor burselor externe şi deteriorării peisajului macro­economic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO