Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile One United Properties intră din 20 iunie într-un nou indice FTSE Russell, care acoperă companii listate din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Victor Căpitanu, co-CEO: Suntem hotărâţi să ne diversificăm acţionariatul şi să creştem lichiditatea acţiunilor pentru a fi incluşi în mai mulţi indici regionali şi la nivel de industrie

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties

Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties

Autor: Cristina Bellu

08.06.2022, 10:47 278

Acţiunile One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, vor fi incluse, începând cu 20 iunie, într-un nou indice FTSE Russell: indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging, potrivit anunţului făcut de furnizorul global de indici în urma ajustării trimestriale.

„Includerea acţiunilor ONE în indicele FTSE EPRA Nareit Emerging a făcut parte din strategia noastră de a spori vizibilitatea pieţei de capital româneşti pe arena internaţională şi de a contribui în continuare la îmbunătăţirea lichidităţii companiei”, spune Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

El menţionează că pe măsură ce compania se pregăteşte pentru operaţiunea de majorare a capitalului social, care are scopul de a contribui la investiţii în noi oportunităţi de creştere şi de a mări free-float-ul societăţii, managementul ONE mizează pe strategia de diversificare a acţionariatul şi creşterea lichidităţii acţiunilor companiei pentru a fi incluşi în mai mulţi indici regionali şi la nivel de industrie.

„Obiectivul nostru este să transformăm One United Properties într-o companie publică românească lider, aflată pe radarul investitorilor instituţionali internaţionali cheie”, adaugă Victor Căpitanu

Indicele FTSE EPRA Nareit Emerging este conceput pentru a urmări performanţa companiilor imobiliare şi a REIT-urilor listate pe pieţele emergente. Prin ajustarea în mod liber a elementelor constitutive ale indicelui şi verificarea lichidităţii, mărimii şi veniturilor, indicele este potrivit pentru utilizare ca bază pentru produse de investiţii, cum ar fi instrumentele derivate şi fondurile tranzacţionate la bursă (ETF).

Indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging în care va fi inclusă One United Properties acoperă companii listate din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa.

În urma includerii acţiunilor ONE, indicele FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging va conţine 33 de emitenţi, dintre care doar doi europeni, unul român şi unul ceh. 14 emitenţi sunt din Arabia Saudită, 10 din Africa de Sud, trei din Turcia, doi din Emiratele Arabe Unite şi unul din Kuweit. Capitalizarea totală de piaţă a tuturor componentelor indicelui este de aproximativ 24 de miliarde de dolari.

Pe lângă indicele FTSE EPRA Nareit Emerging, acţiunile ONE sunt incluse, din decembrie 2021, şi în indicele FTSE Global All Cap, care urmăreşte performanţa acţiunilor cu capitalizare mare, medie şi mică la nivel global, în indicele FTSE Global Small Cap – segmentul de capitalizare din universul indicelui FTSE Global Equity şi în indicele FTSE Global Total Cap, care include companii mari, mijlocii, mici şi micro-companii. La nivel local, din septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti care urmăreşte cele mai lichide companii, precum şi indicii BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR şi BET Plus.

One United Properties este a treia cea mai mare companie antreprenorială listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti şi cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piaţa de capital locală. Acţiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări viitoare atât în ​​segmentul rezidenţial, cât şi în cel de birouri.

De la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acţiunile ONE se află în mod constant printre cele mai tranzacţionate instrumente financiare la BVB. Doar în 2022, investitorii au tranzacţionat acţiuni ONE în valoare totală de 133,6 milioane de lei, rezultând o lichiditate zilnică de peste 1,3 milioane de lei. Într-un prim trimestru volatil din 2022, acţiunile ONE au depăşit indicele de referinţă BET, oferind o apreciere a preţului acţiunilor de +3,86% faţă de o scădere de -2,92% a indicelui BET. Doar cinci blue chips, inclusiv ONE, au înregistrat o evoluţie pozitivă în această perioadă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO