Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile One United Properties vor fi incluse în doi indici MSCI

Acţiunile One United Properties vor fi incluse în doi...

Autor: Eduard Ivanovici

30.05.2023, 15:34 1619

De la 1 iunie 2023, acţiunile grupului local de real estate One United Properties (simbol bursier ONE) vor fi incluse în indicii MSCI Frontier Markets Small Cap şi MSCI Romania Small Cap, potrivit unui comunicat al companiei.

„Indicele MSCI România este conceput pentru a măsura performanţa segmentelor cu capitalizare mare şi medie ale pieţei româneşti, în timp ce Indicele MSCI Frontier Markets Small Cap captează reprezentarea companiilor cu capitalizare mică în 28 de ţări Frontier Markets. O acţiune United Properties va fi inclusă în aceşti doi indici, alături de alte patru companii româneşti: Banca Transilvania, OMV Petrom, Romgaz şi BRD – Groupe Société Générale”, scriu reprezentanţii One. Includerea în noii indici va spori vizibilitatea dezvoltatorului imobiliar, atragerea de noi investitori şi creşterea lichidităţii zilnice.

Pe lângă indicii MSCI, acţiunile ONE sunt incluse şi în FTSE Global All Cap, care acoperă performanţa acţiunilor cu capitalizare mare, medie şi mică la nivel global, FTSE Global Mid Cap, segmentul cu capitalizare medie din cadrul indicelui FTSE Global Equity Universe, FTSE Global Total Cap, care include societăţi mari, mijlocii, mici şi micro-companii, FTSE EPRA Nareit Emerging Index, care este conceput pentru a urmări performanţa grupurilor imobiliare listate şi REITS (real estate investment trusts) pe pieţele emergente, precum şi indicele ROTX de la Viena, creat de BVB în parteneriat cu Bursa de la Viena.

La nivel local, din septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în BET, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti care urmăreşte cele mai lichide companii, precum şi indicii BET-TR, BET-XT, BET-XT-TR şi BET Plus. 

Afacerile consolidate ale societăţii au însumat 439,5 milioane de lei în T1/2023, în creştere cu 26% faţă de anul precedent. Profitul brut s-a majorat cu 60% faţă de T1/2022, la 177,9 milioane de lei. La BVB, acţiunile ONE se tranzacţionează în creştere cu 12,4% anul acesta şi în scădere cu 9,7% în ultimele 12 luni, la o capitalizare de 3,5 miliarde de lei. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO