Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile operatorului Bursei din Spania urcă cu 38% după ce elveţienii de la SIX Group confirmă că vor să îl cumpere pentru 2,8 mld. euro

Acţiunile operatorului Bursei din Spania urcă cu 38%...

Autor: Tibi Oprea

19.11.2019, 00:03 139

Bursa de Valori de la Madrid (simbol bursier – BME), operatorul pieţei de capital din Spania, se apreciază cu 38% luni după-amiază după ce elveţienii de la SIX Group, compania care administrează Bursa din Elveţia, printre cele mai mari din Europa, a confirmat o intenţie de preluare într-o tranzacţie de 2,8 miliarde euro.

Astfel, elveţienii spun că plătesc 34 de euro pentru fiecare acţiune a operatorului pieţei de capital din Spania, ceea ce a determinat o explozie puternică a acţiunilor în contextul în care vineri o acţiune BME era cotată la 25,4 euro, iar astăzi să fie tranzacţionată la circa 35 de euro, fiind astfel o valoare apropiată faţă de oferta elveţienilor.

Agenţia americană de ştiri Bloomberg notează că dealul este unul all cash şi că va crea al treilea cel mai mare operator de infrastructură financiară din Europa. Oferta a fost anunţată la câteva minute după ce Euronext a spus că este în discuţii cu BME pentru o posibilă fuziune. Preţul pe care îl plătesc elveţienii este cu 34% peste cât au închis acţiunile BME în şedinţa de vineri. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO