Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile PayPal se prăbuşesc cu 19% în premarket: Investitorii pun la îndoială perspectivele companiei, care tocmai ce a oferit o serie de estimări sub prognozele analiştilor

Compania valora circa 206 miliarde de dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi

Compania valora circa 206 miliarde de dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi

Autor: Eduard Ivanovici

02.02.2022, 16:19 446

Compania americană de sisteme de plată PayPal (PYPL), cofondată în anii ’90 de Elon Musk şi Peter Thiel, înregistra o scădere de 18,8% pe bursă miercuri, 2 februarie, la 16:05, ora României, conform Yahoo Finance.

Dinamica vine pe măsură ce investitorii pun perspectivele de creştere ale companiei sub semnul întrebării, după ce PayPal a declarat că se aşteaptă să obţină un profit net per acţiune între 4,6 dolari şi 4,75 dolari în anul fiscal 2022, date „alimentate” de pierderea unui client major, respectiv eBay.

Analiştii intervievaţi de FactSet se aşteptau ca PayPal să ofere o estimare de 5,21 dolari.

Evoluţia din premarket pregăteşte scena pentru cea mai slabă deschidere din mai 2020. PayPal a listat de asemenea un număr de factori care i-au rănit dinamica, incluzând aici ritmul alert al inflaţiei, retragerea stimulentelor din economia Statelor Unite şi impactul exercitat de problemele lanţurilor de aprovizionare asupra volumelor transfrontaliere.

Cel puţin 11 analişti şi-au redus targetul de preţ pentru acţiunile PYPL, iar firma de servicii financiare BTIG şi-a actualizat recomandarea de la „buy” la „neutral”.

Acordul operativ dintre PayPal şi eBay, fostă companie-mamă, a luat sfârşit, iar tranziţia marketplace-ului către propria sa platformă de plăţi răneşte volumele de tranzacţionare, menţionează compania.

PayPal estimează o creştere de 6% a veniturilor în actualul trimestru, cu mult sub prognozele de 11,7% lansate de furnizorul de date Refinitiv.

În timpul sezonului sărbătorilor, ratele de creştere din segmentul e-commerce s-au încadrat sub aşteptările pieţei, adaugă PayPal.

Dacă declinul de 19% din premarket s-ar traduce într-o scădere similară în tranzacţionarea propriu-zisă de pe Wall Street, evenimentul ar marca cea mai gravă scădere zilnică de când PayPal s-a listat sub actualul format, adică din 2015. Acţiunile PayPal au scăzut cu 15,8% pe 16 martie 2020, în plin selloff provocat de pandemie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO