Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Petrom s-au ieftinit cu 2% pe bursă după ce a trecut data ex-dividend

Acţiunile Petrom s-au ieftinit cu 2% pe bursă după ce...

Autor: Radu Bostan

21.05.2015, 00:06 650
Acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP) au coborât pe bursă cu 2% în şedinţa de ieri, care a coincis cu data ex-dividend, moment din care cumpărătorii titlurilor nu mai sunt eligibili pentru a primi dividende.
 
Titlurile producătorului de petrol erau în scădere ieri după-amiază până la 0,3791 lei/unitate, regresul acţiunilor SNP de la începutul anului fiind astfel de 7%. Deşi Petrom are cea mai mare greutate în calculul indicelui de referinţă al bursei, BET, declinul titlurilor Petrom a fost compensat de evoluţia pozitivă a celorlalte acţiuni. Indicele afişează până în acest moment o creştere de 5,4%.
 
Persoanele înregistrate ca acţionari ai Petrom pe 21 mai vor încasa un dividend brut de 0,0112 lei pe acţiune. Acesta le va aduce un randament de 2,89% raportat la preţul de închidere al acţiunilor SNP din data de 19 mai, ultima zi în care investitorii au mai putut cumpăra Petrom pentru a primi şi dividende din profitul de anul trecut. Dividendele vor începe să fie plătite din 12 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO