Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile poloneze, cel mai slab performer din rândul pieţelor emergente din Europa în luna iunie, cu un minus de 10,3%. Indicele MOEX din Moscova, plus 10,4% în euro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

07.07.2022, 16:07 127

Luna trecută, indicele dedicat pieţelor emergente din Europa MSCI EM Europa s-a depreciat cu 8,8% în euro prin comparaţie cu luna mai şi cu 10,9% în dolari americani, se arată într-o analiză a Wood & Company.

WIG20 din Polonia a fost indicele cu cea mai slabă performanţă luna trecută, pierzând 10,3% în euro şi 8% în zloţi. În Grecia, indicele ASE s-a depreciat cu 9% în euro, iar ISE30 din Turcia a scăzut cu 7,5%.

La Praga, PX a înregistrat o scădere de 4,6%, iar indicele românesc BET a pierdut 1,8% în euro şi 1,7% în lei. Indicele BUX din Ungaria a fost pe minus cu 0,3% în luna iunie.

Piaţa de capital din Rusia a fost singura care a obţinut creşteri în euro, în vreme ce indicele MOEX a urcat cu 10,4%. Totuşi, indicele moscovit a scăzut cu 6,4% în ruble.

Majoritatea sectoarelor au suferit declinuri, bunurile de larg consum reuşind însă să intre în teritoriu pozitiv, cu un plus de 1,7% în iunie. Energia (-3,4%), utilităţile (-4,9%) şi segmentul healthcare (-5,7%) au avut unele dintre cele mai bune performanţe luna trecută, în timp ce industria a pierdut 7,2%, urmată de consum discreţionar (-9%), telecomunicaţii (-9,1%) domeniul financiar (-11,5%) şi materiale (20,4%).

Sentimentul macroeconomic, calculat prin indicele ESI, s-a deteriorat de-a lungul întregii regiuni, cu precădere în Grecia şi Turcia, scrie societatea de brokeraj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO