Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Purcari scad marţi cu peste 7% în urma ştirilor legate de explozii şi tensiuni în Transnistria, regiune unde se află mare parte din producţia companiei

Acţiunile Purcari scad marţi cu peste 7% în urma...

Autor: Tibi Oprea

27.04.2022, 07:22 891

♦ În 2022, producătorul de vinuri are minus 32,6% la bursă.

Acţiunile producătorului de vinuri Purcari (simbol bursier WINE) scădeau marţi la ora 16.50 cu 7,4%, pe fondul unor tranzacţii de 1,5 milioane de lei, după ce în atenţia publică au apărut ştiri legate de explozii şi tensiuni între diferite forte din interiorul regiunii Transnistria din Republica Moldova, potrivit datelor agregate de ZF.

„Făcând o paralelă cu ceea ce s-a întâmplat cu Purcari în februarie, la momentul apariţiei conflictului din Ucraina şi ce se întâmplă acum, credem că declaraţiile Maiei Sandu ar fi motivul scăderii acţiunilor Purcari. Mare parte din activitatea Purcari este în Basarabia şi atunci orice posibilitate de conflict în zonă bineînţeles că ar putea conduce la o încetinire a activităţii, poate o întrerupere temporară sau rezultate mai slabe. Alte comunicate din par­tea emitentului care să explice scă­derea de marţi nu am văzut“, spune Marcel Murgoci, director de tran­zacţionare al Estinvest, pentru ZF.

Maia Sandu, preşedinta Repu­blicii Moldova a afirmat că analizele realizate arată că există tensiuni între diferite forţe din interioriul regiunii interesate de destabilizarea situaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO