Acţiunile Renault au scăzut cu 12% de la începutul acestui an

17 sep 2018 Autor: Dan Grigore Ivan

Valoarea de piaţă a constructorului auto francez Renault, proprietarul Dacia, cel mai mare exportator al României, a scăzut în 2018 cu 12%, în vreme ce indicele CAC40, referinţa bursei de pe malurile Senei, afişează o apreciere de 1,21% în aceeaşi perioadă.

Scăderea acţiunilor Renault vine şi în contextul unei deprecieri a întregului sector auto european, pe fondul tensiunilor comerciale între administraţia Trump şi Uniunea Europeană. Astfel, indicele Euro STOXX Automobile & Parts, ce include 18 producători europeni, a scăzut cu 15,6%, într-un 2018 în care planează riscul de impunere a unor taxe vamale importante asupra exporturilor europene în America, principala piaţă străină a maşinilor produse în ţări precum Germania, Franţa sau Italia.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.09.2018

 
Cuvinte cheie:
scadere
, renault
, actiuni
, incepere
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide