Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile retailerului de îmbrăcăminte Marks & Spencer, cu magazine şi în România, au scăzut joi cu peste 11% după ce compania a anunţat venituri mai mici

Acţiunile retailerului de îmbrăcăminte Marks &...

Autor: Tibi Oprea

10.01.2020, 00:00 143

Acţiunile retailerului britanic de îmbrăcăminte şi mâncare Marks & Spencer (simbol bursier - MKS) au înregistrat joi la Londra o scădere de peste 11% după ce compania a anunţat că veniturile totale din Marea Britanie au scăzut cu 0,6% în T4/2019, potrivit Market Watch. Compania a anunţat că a generat venituri de 2,7 miliarde de lire sterline pe piaţa din UK în cel de-al patrulea trimestru din 2019.

Veniturile generate de segmentul de mâncare au crescut cu 1,5%, în timp ce veniturile din segmentele de îmbrăcăminte şi casă au scăzut cu 3,7%. Acţiunile MKS se tranzacţionează în scădere cu 7,5% de la începutul anului 2019 încoace, emitentul ajungând la 3,8 miliarde de lire sterline. Brandul britanic este prezent pe piaţa din România din anul 2000, iar începând cu septembrie 2017 funcţionează în sistem de franciză prin compania cipriotă Voici La Mode Group, care a preluat trei magazine Marks & Spencer în Băneasa Shopping City, Plaza România şi Bucureşti Mall.

Marks & Spencer a lucrat în parteneriat cu Voici La Mode Group din 1960. În prezent, Voici La Mode Group deţine şi conduce peste 35 de magazine în Cipru şi România, incluzând magazine Marks & Spencer, CELIO, Wallis, Dorothy Perkins, Evans, Topshop, Topman, dar şi lanţul de cafenele şi restaurante Café la Mode. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO