Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Retrasib au avansat cu 35% după preluarea companiei de nemţii de la SGB-Smit

Acţiunile Retrasib au avansat cu 35% după preluarea...

Autor: Ioana Tudor

17.11.2014, 18:31 123

Acţiunile producătorului de transformatoare electrice Retrasib Sibiu (simbol bursieri RTRA) au urcat cu aproape 35% luna aceasta, până la preţul de 0,38 lei/unitate, după ce grupul german SGB-Smit International a preluat controlul companiei.

De la începutul anului, acţiunile companiei au un avans de 120%. În şedinţa de luni, titlurile RTRA aveau un avans de peste 14%. Raportat la preţul actual de pe bursă, de 0,3889 lei/unitate, producătorul de transformatoare are o valoare de piaţă de 38,8 mil. lei.

Reprezentanţii SGB-Smit au afirmat recent că vor folosi achiziţia Retrasib pentru a-şi completa propriul portofoliu de produse şi vor dezvolta fabrica din Sibiu şi pentru a fi un jucător mai mare şi profitabil pe piaţa regională.

Nemţii controlează în nume propriu 67% din Retrasib, iar firma Scando Trading deţine 24,3% din acţiuni. Cele două companii acţionează în mod concertat.

Grupul german SGB-Smit International este printre cei mai mari producători de transformatoare din Europa, cu unităţi de producţie în Germania, Olanda, Statele Unite şi Malaiezia.

Retrasib a încheiat primele nouă luni cu o cifră de afaceri de 19,6 milioane de lei, în urcare cu peste 16% comparativ cu rulajul din perioada similară a anului trecut. Pe de altă parte, pierderile companiei au crescut de patru ori în perioada analizată, la 3,4 milioane de lei, din cauza pierderilor din exploatare, care au atins 2,4 mil. lei. La finalul lunii septembrie, producătorul de transformatoare avea datorii la bănci pe termen scurt de 16,8 milioane de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO