Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile rezistă. General Motors vrea să lanseze până în 2019 o flotă de taxiuri care se conduc singure

Acţiunile rezistă. General Motors vrea să lanseze...

Autor: Liviu Popescu

05.12.2017, 00:04 214

General Motors, care în România are o reprezentanţă locală, vrea ca până în 2019 să lanaseze un serviciu de taximetrie cu maşini autonome în mai multe oraşe americane, ceea ce înseamnă că ar putea deveni prima companie auto majoră care face acest pas, scrie cotidianul Financial Times. 

Însă la bursa de la New York, acţiunile GM scădeau cu 0,7% la 42,8 dolari în contextul în care o astfel de mişcare ridică semne de întrebare cu privire la profitabilitatea serviciului.

Companiile care vor să opereze flote de autoturisme autonome se confruntă cu întrebări asupra modului în care pot face profituri de pe urma unui astfel de serviciu, care lasă în urmă serviciile tradiţionale, notează Financial Times.

General Motors descrie autoturismele autonome ca fiind „cel mai mare eveniment de la lansarea internetului încoace” şi spune că se aşteaptă ca în cele din urmă să iasă pe profit oferind publicului servicii de «car sharing» la preţul de 1 dolar pe milă (1 milă are 1,6 kilometri).

Spre comparaţie cele mai reduse tarife pentru taxiurile din Bucureşti sunt de 1,6 lei pe kilometru. Financial Times notează că lansarea până în 2019 este un termen profund ambiţios pentru General Motors, dat fiind faptul că mai mulţi producători auto de tehonologie spun că maşinile cu adevărat autonome şi care pot opera în orice condiţii sunt la decenii distanţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO