Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Rolls-Royce s-au prăbuşit miercuri cu 61,4% la Londra după ce acţionarii au aprobat o majorare de capital cu 2 mld. lire sterline pentru depăşirea crizei COVID-19

Acţiunile Rolls-Royce s-au prăbuşit miercuri cu 61,4%...

Autor: Tibi Oprea

29.10.2020, 09:30 1009

Finanţarea face parte dintr-un program mai amplu care include şi o emisiune de obligaţiuni de 2 mld. lire sterline şi un împrumut bancar de 1 mld. lire sterline.

Acţiunile Rolls-Royce Holdings (simbol bursier RR), companie britanică din industria aero-spaţială şi a apărării şi al doilea producător de motoare pentru avioane din lume, au scăzut miercuri cu 61,4% pe Bursa de la Londra după ce acţionarii au aprobat o majorare de capital social, prin emiterea de drepturi preferenţiale noi, de 2 miliarde de lire sterline (2,6 mld. dolari) spre a-şi consolida poziţia financiară pentru depăşirea pandemiei de COVID-19, potrivit datelor agregate de ZF.

Acţionarii au votat pentru în proporţie de 99,5%. Investitorii vor putea cumpăra astfel câte 10 acţiuni nou emise pentru fiecare 3 acţiuni deţinute, la preţul de 32 de penny pe unitate, respectiv la un discount de 41%.

Acest lucru înseamnă că Rolls-Royce va putea accesa în total fonduri de 5 miliarde de lire sterline, diferenţa provenind dintr-o vii­toare vânzare de obligaţiuni de 2 miliarde de lire sterline şi un împrumut de la bănci de 1 miliard de lire sterline. Astfel, Rolls-Royce nu va mai avea nevoie de extensia de împrumut garantată de guvernul britanic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO