Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Rompetrol Rafinare au explodat cu 8% după informaţia că o companie din China cumpără 51% din KMG International

Acţiunile Rompetrol Rafinare au explodat cu 8% după...

Autor: Roxana Pricop

15.12.2015, 12:38 2656

Acţiunile Rompetrol Rafinare (simbol bursier RRC) cresc cu 8,5% în deschiderea şedinţei de azi, plasându-se în topul creşterilor de la bursa de la Bucureşti, după ce agenţia de presă Reuters a scris că China Energy Company a convenit preluarea unei participaţii de 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, în cadrul unor acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing, în industria petrolului şi gazelor, telecomunicaţii şi energie nucleară.

KMG International, înregistrat în Olanda, este cel mai mare acţionar al Rompetrol Rafinare cu 48% din acţiuni. Statul român deţine 44,69% din RRC.

În deschiderea şedinţei de tranzacţionare, investitorii au tranzacţionat 508.700 de acţiuni RRC, în valoare de circa 23.000 de lei. Rulajul raportat în deschiderea de azi este aproape cât într-o lună obişnuită. RRC are o capitalizare bursieră de 2 miliarde de lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO