Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile Rompetrol Well Services, scădere de până la 9% pe parcursul şedinţei de vineri după ce acţionarii au respins solicitarea finlandezilor de la KJK pentru dividende

Acţiunile Rompetrol Well Services, scădere de până la...

Autor: Roxana Rosu

01.02.2021, 00:00 198

Acţionarii Rompetrol Well Services, divizia de servicii petroliere la sondă a grupului Rompetrol, au respins propunerea acţionarului minoritar KJK Balkan cu privire la politica de distribuire a profitului net din anii trecuţi, de 84,3 milioane lei, şi au aprobat varianta propusă de acţionarul majoritar KMG International.

Ca o primă reacţie la bursă, acţiunile PTR se depreciau vineri după-amiază cu până la 9% pe un rulaj de tranzacţionare de 240.000 de lei.

„Se respinge schimbarea destinatiei celorlalte rezerve şi a câştigurilor reportate din profitul net al companiei obţinut în anii precedenţi în valoare de 84.370.865 lei şi distribuirea acestei sume ca dividend special acţionarilor cu o valoare de 0,3033 lei brut / acţiune şi aprobarea datei plăţii dividendelor ca fiind data de 24 iunie 2021”, se arată în anunţul publicat la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO