Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SafeTech ating limita superioară de variaţie a preţului: raliu de 30% luni, pe lichiditate de 2,8 mil. lei

Acţiunile SafeTech ating limita superioară de variaţie...

Autor: Tibi Oprea

01.02.2021, 18:53 518

Acţiunile SafeTech Innovations (simbol bursier SAFE), companie românească de securitate cibernetică, care s-a listat la Bursa de la Bucureşti pe 29 ianuarie, s-au apreciat luni, 1 februarie, cu 30%, atingând limita superioară de variaţie a preţului impusă de operatorul bursier. Acţiunile SAFE au încheiat sesiunea la preţul de 31,2 lei pe unitate, arată datele BVB.

Avansul din şedinţa de luni vine după o creştere cu 500% în prima sesiune de tranzacţionare. Faţă de preţul de 4 lei pe unitate din plasamentul privat de acţiuni, creşterea este de 680%, adică de aproape opt ori, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Rulajul cu acţiuni SafeTech s-a ridicat la 2,8 milioane de lei, fiind schimbate un număr de 97.382 de instrumente.

Cu o lichiditate de 8,8 mil. lei în prima zi, record în rândul tuturor listărilor antreprenoriale de pe AeRO, şi cu explozie de 500% a preţului faţă de plasamentul privat încheiat în toamna anului 2020, fiind de asemenea un record, intrarea la tranzacţionare a primei companii de securitate cibernetică la bursa de la Bucureşti poate fi catalogată ca fiind un succes.

SafeTech a venit la bursă cu o capitalizare anticipată de 12,5 milioane de lei. Spre comparaţie, la închiderea sesiunii din 1 februarie, compania avea o valoare bursieră de 97,5 milioane de lei, în creştere cu 680% sau de aproape opt ori mai mare, potrivit calculelor realizate de ZF.

SafeTech Innovations este deţinută în proporţie de 40% de Victor Gânsac (CEO) şi în proporţie de 40% de Paul Rusu (CFO), în timp ce 17% din acţiuni sunt deţinute de investitori de retail, iar aproape 3% se află în portofoliul Bittnet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO