Burse - Fonduri mutuale

Acţiunile SIF Banat-Crişana cad cu peste 4% pe bursă

Acţiunile SIF Banat-Crişana cad cu peste 4% pe bursă

Autor: Adrian Cojocar

24.02.2014, 11:09 1114

Titlurile SIF Banat-Crişana înregistrau în debutul şedinţei de astăzi un declin de 4,1% pe cel mai mare rulaj din piaţă, de 358.000 de lei, după ce Consiliul de Administraţie al companiei a propus anterior nedistribuirea profitului obţinut anul trecut de SIF către acţionari pentru al doilea an consecutiv.

SIF-ul, condus în prezent de Dragoş Bâlteanu, a achiziţionat săptămâna trecută un pachet de 5% din acţiunile SIF Muntenia. În aceeaşi şedinţă s-a mai transferat un pachet de 4,3% din acţiunile SIF Moldova, însă până în prezent nu se cunoaşte dacă SIF Banat-Crişana este în spatele achiziţiei.

În octombrie anul trecut conducerea SIF Banat-Crişana a decis să reducă capitalul social cu 10% şi să distribuie banii către acţionari, însă nu a fost aprobată de către ASF pentru că trebuia aprobată şi de către acţionari în Adunarea generală extraordinară. SIF-ul ar trebui astfel să strângă cvorumul necesar pentru a lua o asemenea decizie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO